Fotograf: Sofie Amalie Klougart
Fotograf: Sofie Amalie Klougart

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 22:00
Pris
Gratis for medlemmer af Morsø Biblioteksforening. 60 kr. for ikke-medlemmer.
Sted
Støberisalen
Målgruppe
For voksne
Arrangementer

Forfatteraften med Josefine Klougart

11.10.22
Mød forfatteren bag "Alt dette kunne du få" på Morsø Folkebibliotek.

Josefine Klougart er født d. 21.april 1985 på Mols. Hun har læst kunsthistorie og litteraturhistorie på Aarhus Universitet og var elev på Forfatterskolen 2008-2010. Klougart er en meget markant stemme i nordisk samtidslitteratur og er oversat til 12 sprog. Siden sin romandebut i 2010 har hun udgivet fem yderligere romaner, essays, digte og artikler og modtaget adskillige fornemme nomineringer og priser.

 

Hendes nye roman, ”Alt dette kunne du få” er en erindringsroman, hvor hun, i litterær form, beskriver sit og sin families liv – for at forstå sin baggrund og sine forældres livsvalg. Faderen var en dygtig og hårdtarbejdende kiropraktor; pigerne Barbara, opkaldt efter romanfiguren ”Barbara”, som moderen elskede, og Sara tilbragte mest tid med deres mor, Sonja, som ikke var udearbejdende; men travlt beskæftiget med familie, hus, have og lokale aktiviteter. Familien udlevede Sonjas drøm om at leve i pagt med naturen på landet – i Knebel på Mols, og børnene havde en vidunderlig barndom med skønne oplevelser i naturen og heste og andre dyr derhjemme.

 

I Berlingske Tidende skrev anmelderen: ”en genial sammensat roman af små tekststykker…. Sprogligt formfuldendt og pirrende poetisk…. mestendels en landlig idyl indhyllet i en atmosfære, som var det ”Det lille hus på prærien” blot hensat til Mols Bjerge.” Barbara udvikler sig gennem årene og tager afstand; som elev på Forfatterskolen udgiver hun en bog, som udleverer forældrenes liv på en måde, så familien nærmest går i opløsning. Der går adskillige år og sker dramatiske hændelser, før familien rykker sammen igen. For igen at citere Berlingskes anmelder: ”..en bjergtagende og lyrisk beretning om forsoning med ens opvækst og familie….at omfavne den indre bondeknold!”

 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.