Online debat om det splittede USA

21.01.21
I samarbejde med Aalborg Bibliotekerne inviterer vi dig til online debat om det splittet USA.

Medierne beretter om et USA, der er ved at gå op i limningen. Den 27. januar inviterer vi til en debat, hvor du kan få svar på dine spørgsmål om fortid, nutid og fremtid for det splittede USA.

I kølvandet på indsættelsen af en ny amerikansk præsident inviterer Morsø Folkebibliotek i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne d. 27. januar, kl. 19 - 21 til online debat om et uhyggeligt aktuelt emne: Det splittede USA.

For når Joe Biden den 20. januar 2021 indtager præsidentembedet efter Donald Trump, vil han stå i spidsen for en splittet befolkning. Han overtager et USA, hvis sammenhængskraft er truet, og hvor stærke interesser bevidst modarbejder forsoning.

Til dette online event kan du stille spørgsmål til professor Christian Albrekt Larsen omkring truslerne mod den amerikanske nations sammenhængskraft, uligheder, samt udsigterne for den amerikanske drøm og for at noget lignende kan foregå i Danmark.

Fuldtonet spørgeret
Pga. af COVID19-restiktionerne afholdes arrangementet online; men ellers er det som sædvanligt dig, der med dine spørgsmål og holdninger er med til at gøre debatten skarp og relevant.

Aalborg Bibliotekerne og Morsø Folkebibliotek har fået professor i velfærdsstudier ved Aalborg Universitet, Christian Albrekt Larsen, til at indlede debatten ved kort at fortælle om væsentlige amerikanske forhold, hvorefter der er mulighed for at stille spørgsmål og give sin holdning til kende via chat og video.

Du kan allerede nu stille spørgsmål på arrangementets facebookside (https://fb.me/e/4G74xABrL), så vil debattens moderator (Martin Schmidt-Nielsen) forsøge at flette dem ind samtalen med Christian Albrekt Larsen. Alternativt kan du også sende dem til martin.schmidt-nielsen@aalborg.dk

Du finder link til online-debatten d. 27. januar kl. 19 - 21 via Aalborg Bibliotekernes arrangementsside: