Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
100 kr.
Sted
Støberisalen
Målgruppe
For voksne
Arrangementer

Profilering af en gerningsmand ved Kriminalpsykolog Charlotte Kappel

17.01.24
Onsdag d. 17. januar får Morsø Folkebibliotek besøg af Kriminalpsykolog Charlotte Kappel. Charlotte Kappel vil denne aften fortælle om profilering af en gerningsmand.

Kriminelle sætter mange spor, bevidst og ubevidst. Ud fra de spor, kan der blandt andet tegnes en geografisk gerningsmandsprofil. Og med profilen ved hånden, kan politiets efterforskere indsnævre det område, hvor gerningsmanden formentlig bor eller arbejder. Kriminalpsykolog Charlotte Kappel har mange års erfaring med den type profilering, og hun fortæller på foredraget om de mange spændende studier. Med udgangspunkt i konkrete, virkelige sager fortæller hun om de spor, som kan lede efterforskningen i den rigtige retning. Det handler blandt andet om vaner og adfærd, og tilskuerne får et spændende indblik i, hvad logikken er bag og hvorfor det er så godt et redskab for politiets efterforskning. Kom helt tæt på og bliv også klogere på dig selv, når Charlotte Kappel inddrager publikum ved hjælp af blandt andet Mindmapping.

Om Charlotte Kappel

Kriminalpsykolog Charlotte Kappel er cand.psych. og ph.d. i forensic psychology. Hun har specialiseret sig i psykopati, brandstiftelse, profilering samt geografisk gerningsmandsprofilering. Profilering er en efterforskningsmetode, der kan bruges til at analysere spor fra en kriminel handling og dermed indkredse gerningsmandens type og adfærd. Igennem Charlotte Kappels forskning er hun kommet frem til nogle helt særlige kendetegn og adfærdsmønstre. Ofte bliver Charlotte Kappels ekspertviden også brugt i nyhedsmedier og forskellige tv-dokumentarer, som f.eks. Når mænd slår kvinder ihjel på DR, og som inspirationskilde for flere krimiforfattere f.eks. Faber/Pedersen, Øbro og Tornberg

Arrangementer finder sted i Støberisalen på Morsø Folkebibliotek, Holgersgade 7 i Nykøbing Mors onsdag d. 17. januar kl. 19.30. Arrangementet koster 100 kr. Billetter købes på Morsø Folkebibliotek eller bestilles på telefon 99 70 60 00 eller mail: bibliotek@morsoe.dk fra 1. december.

 

Yderligere oplysninger:

Bibliotekar Christina Ruskjær

99706009

bibcru@morsoe.dk