Fotograf: Lærke Posselt
Fotograf: Lærke Posselt

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 22:00
Pris
Gratis for medlemmer af Morsø Biblioteksforening. 60 kr. for ikke-medlemmer.
Sted
Støberisalen
Målgruppe
For voksne
Arrangementer

Forfatteraften med Rikke Viemose

14.09.22
”Nu taler jeg – en historie om hverdagssexisme”

Mød forfatter Rikke Viemose og hør om hendes anmelderroste bog, ”Nu taler jeg”. Med udgangspunkt i sit eget liv, fortæller Rikke Viemose hudløst ærligt om sit liv og om vores forskelsbehandling af kvinder og mænd.

 

”Nu taler jeg” handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd. Men er det sandt, og hvordan ser den historie egentlig ud indefra?

 

Foredraget bygger på forfatterens egne erfaringer gennem fem årtier og tager os med i alle de sammenhænge, hvor den subtile sexisme – hverdagssexismen – trives: I skolen, på arbejdspladsen, i de offentlige rum, men også i familien, i ægteskabet og blandt venner.

 

Rikke Viemose er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab og moderne kulturhistorie. Hun har blandt andet været korrespondent i Moskva og journalist i USA i en årrække. I 2013-2020 ejede og drev hun med stor succes delikatesseboghandlen Thiemers Magasin i København. Hun er gift og har to voksne børn.

 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.