Maria Helleberg. Fotograf: Robin Skjoldborg
Maria Helleberg. Fotograf: Robin Skjoldborg

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
Gratis for medlemmer af Morsø Biblioteksforening. 60 kr. for ikke-medlemmer.
Sted
Støberisalen
Målgruppe
For voksne
Arrangementer

Forfatteraften - Maria Helleberg

12.10.21
Maria Helleberg er med rette blevet kaldt ”den historiske romans dronning”. Hun debuterede i 1986 og har siden vundet både kritikernes anerkendelse og et stort publikum for sine indlevende fortællinger om nogle af danmarkshistoriens mest utrolige skæbner, fantastiske kærlighedshistorier og dramatiske begivenheder

Med de to seneste romaner Kvinderne fra Thy (2016) og Søstrene fra Thy (2019) har Maria Helleberg vendt blikket indad mod sin egen familiehistorie. Og hendes egne kvindelige slægtninges skæbner er mindst lige så interessante som de kendte og kongeliges.

Som læsere af Hellebergs romaner er vi vant til stærke kvinder, som ud fra de rammer, de nu engang har, skaber deres eget liv. Sådan er det også i de to helstøbte og troværdige romaner Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy. Vi møder oldemor Mariane, der kunne være blevet frue på en herregård, men i stedet ender i Vester Vandet, alene med en stor børneflok. Vi møder mormor Marie Dusine, som ligesom sin mor oplever op- og nedture, men som – fordi tiden er en anden – har lidt flere handlemuligheder. Og endelig møder vi Marie Dusines døtre Gerda og Ruth, Maria Hellebergs mor og moster – to søstre med vidt forskellige livsforløb, men begge påvirket af besættelsen.

I 2019 fik Maria Helleberg Limfjordsegnens Litteratursamvirkes Litteraturpris for de to slægtsromaner.

 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.